Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Smörkolapopcorn

Recept på det optimala snackset som funkar lika bra till Halloween som en vanlig tisdagskväll. Väl värt sin extra tid!

baka.se

Vote
(6)

Räcker till 10-12 portions Men är man en stor popcorns-älskare,så räcker det till betydligt färre..

Räcker till...

10-12 portions Men är man en stor popcorns-älskare,så räcker det till betydligt färre..

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2-2.5 l färdigpoppade popcorn (micropop går bra)
  • 3 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  1. Förbered popcorn och lägg i en bunke. Koka ihop socker, sirap, grädde,smör, vaniljsocker och salt i en vid tjockbottnad kastrull. Låt det bubbla utan att röra för mycket!!
  2. När kolan håller 125°c så ta av från plattan och rör i bakpulver. Nu bubblar kolasmeten upp och då häller du snabbt smeten över popcornen i bunken.
  3. Skaka/ rör om så att kolasmeten blir jämt fördelad över popcornen. Lägg sedan på två plåtar med bakplåtspapper att torka 50°c i 1 h i ugn.