Kladdkaka med marshmallowpopcorn
Denna kladdkaka är en kombination av en härlig kladdkaka och popcorntårta.
Ingredienser
Så gör du
Kladdkaka
- 100 g smör
- 100 g mjölkchoklad
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 krm salt
Marshmallowpopcorn
- 0,5 påse poppade micropopcorn
- 50 g salta pinnar
- ca 75 g Smarties (alt. m&m's, nonstop eller liknande)
- en klick smör 5-7 g
- 75 g hackad mjölkchoklad
- 0,5 burk marshmallowsfluff
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat.
Häll smeten i en smörad form och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15-20 min.
Häll popcornen i en stor skål, se till att sortera ut alla opoppade popcorn. Bryt salta pinnar i bitar, ca 1-2 cm långa, och häll dessa i skålen med popcorn.
Tillsätt smarties och blanda lite.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner hackad choklad i kastrullen och när den börjar smälta tillsätter du marshmallowfluff. Rör om tills chokladen smält och allt är väl blandat.
Häll chokladblandningen i skålen med popcorn och rör om tills allt är väl blandat. Häll sedan allt över kladdkakan i formen, sätt plastfolie över och ställ i kylen i minst 1 timme så den hinner stelna till. Ta fram en halvtimme innan den ska serveras.