Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Kladdkaka med marshmallowpopcorn

 Denna kladdkaka är en kombination av en härlig kladdkaka och popcorntårta. 

Vote
(5)
Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

Kladdkaka
  • 100 g smör
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
Marshmallowpopcorn
  • 0,5 påse poppade micropopcorn
  • 50 g salta pinnar
  • ca 75 g Smarties (alt. m&m's, nonstop eller liknande)
  • en klick smör 5-7 g
  • 75 g hackad mjölkchoklad
  • 0,5 burk marshmallowsfluff
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat.

  3. Häll smeten i en smörad form och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15-20 min.

  4. Häll popcornen i en stor skål, se till att sortera ut alla opoppade popcorn. Bryt salta pinnar i bitar, ca 1-2 cm långa, och häll dessa i skålen med popcorn.

  5. Tillsätt smarties och blanda lite. 

  6. Smält smöret i en kastrull. Rör ner hackad choklad i kastrullen och när den börjar smälta tillsätter du marshmallowfluff. Rör om tills chokladen smält och allt är väl blandat.

  7. Häll chokladblandningen i skålen med popcorn och rör om tills allt är väl blandat. Häll sedan allt över kladdkakan i formen, sätt plastfolie över och ställ i kylen i minst 1 timme så den hinner stelna till. Ta fram en halvtimme innan den ska serveras.