Popcornkakor
Det låter lite konstigt med att ha popcorn i sina kakor, men det blir en väldigt bra kombination mellan det söta och salta! Passar alla som gillar popcorn, även kanske dem som inte gillar popcorn.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 12 st stora kakor
12 st stora kakor
Ingredienser
Så gör du
- 1,5 dl strösocker
- 100 gram smör
- 3/4 dl neutral matolja rapsolja är toppen
- 3 dl vetemjöl
- 3/4 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 liter popcorn
Sätt ugnen på 200ºC och ta fram en plåt eller två och ta på bakplåtspapper på den/dem.
Ta fram alla ingredienser du ska ha och poppa popcornen.
Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt lite olja i taget under kraftig vispning. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör tills allt har blandat sig väl(om degen är för hård så tillsätt några droppar olja, den ska ha konsistensen som mördeg).
Häll i popcornen i smeten/degen.
Kör några varv med elvispen tills det blandat sig samman.
Klicka ut smeten på en plåt eller två(om det inte går att klicka ut degen, så gör så som att du gör så stora bollar du vill ha och sen trycker du bara till dem lite så blir det bra). Grädda i mitten av ugnen ca 12-13 minuter.