Snickerspraliner
Löjligt goda snickerspraliner som är lika goda som lätta att göra! Passar utmärkt till alla tillfällen.
Räcker till ca 50 st praliner
ca 50 st praliner
Ingredienser
Så gör du
- 1 st grundrecpet för chokladbollar (Har du något favorit så går det bra att använda det)
Grundrecept för chokladbollar
- 100 g smör eller margarin
- 3 dl havregryn
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 msk kallt kokt kaffe eller vatten
Övriga ingredienser:
- 1 rulle Center choklad eller annat godis med kolafyllning
- 2 msk jordnötssmör
- 1 dl hackade, salta jordnötter
- 100-150 g ljus/mörk bakchoklad
Börja med att blanda alla ingredienser till grundreceptet i en bunke.
Rör sedan i jordnötssmöret i blandningen.
Lägg i Centergodisarna och krama sönder dem i smeten så att kolasåsen rinner ut och chokladen blir till små bitar.
Blanda i de hackade jordnötterna.
Ta upp en klick smet i handen och forma den till en ganska liten boll och lägg på ett fat/plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av smeten och ställ kallt i någon timme.
Smält bakchokladen (temperera om man kan och vill) och doppa pralinerna i chokladen och låt stelna (bäst på bakplåtspper så de är lätta att lossa på).
Klart!