Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Chokladhallonkaka

De syrliga hallonen bryter av den söta smaken. En fantastiskt god kaka som är väldigt smidig att göra!

 

receptet är hämtat från det senaste numret av tidningen Hembakat

annicake

Vote
(6)

Räcker till 1 st kaka

Räcker till...

1 st kaka

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 200 gr smör
  • 3 dl frysta hallon
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjöl
  1. Smält smöret i en ganska stor kastrull

    Rör i hallonen och låt dem tina i smöret. Ta sedan av kastrullen från värmen.

  2. Blanda socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner i smörhallonblandningen.

  3. Tillsätt äggen och rör om.

    Blanda till sist ner mjölet och rör till en jämn smet.

  4. Häll upp i smord och bröad form, med avtagbar kant.

    Grädda i 175* ca 25 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten

  5. Låt kakan svalna.

    Servera med en klick grädde och hallon