Chokladkaka med kokostosca
Mina sambo smakade på den här och sa:
”Det här är det absolut godaste du har bakat. Någonsin! Den är helt otroligt god.”
Det bästa av allt är att den fungerar alldeles utmärkt att frysa in.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 långpanna 30 x 40 cm
1 långpanna 30 x 40 cm
Ingredienser
Så gör du
- 180 gram smör
Chokladkaka
- 4 st ägg
- 6 dl strösocker
- 1 1/2 dl kakao
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
Kokostosca
- 200 gram kokosflingor
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl strösocker
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 75 gram smör
Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Tillsätt kakao, salt och vaniljsocker. Rör om ordentligt.
Häll i det svala smöret och använd en slickepott för att vända ner mjölet.Täck en långpanna (30x40 cm) Grädda i ca 16-18 minuter i mitten av ugnen. med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i ca 16-18 minuter i mitten av ugnen.
Kokostosca
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda under omrörning.
Bred glasyren över kakan och ställ tillbaka den i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakan fått en fin färg.Skär i önskade bitar, antingen stora eller små små mumsbitar.
Låt den gärna stelna i sin form i kylskåp över natten. Skär i önskade bitar, antingen stora eller små små mumsbitar.