Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Enkel och mumsig kladdkaka
Tjock och kladdig
Räcker till 1 st Kladdkaka
Räcker till...
1 st Kladdkaka
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 5 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
- 1 burk karamelliserad mjölk
- 150 gram smält smör
- 3 1/2 dl strösocker
Sätt ugnen på 175 grader, sedan smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och socker, blanda dom torra ingredienserna i skål sedan rör ner smeten, sen rör du sist ner smöret. Tillsätt den karamelliserade mjölken. Man vispar inte ner kladdkaksmet för då blir det för mycket luft och då kan den bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, Börja med att breda ut smeten och senare lägga in den i ugnen i ungefär 20 min
Karamelliserad mjölk kan man hitta i affärer vid bakprodukterna