Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Kladdkaka med jordnötskola

More is more, det är receptet på denna fantastiska kladdkaka med krämig kola- och jordnötsfyllning.

baka.se

Vote
(13)

Räcker till 1 formulär ca 20 cm

Räcker till...

1 form ca 20 cm

Kategorier
Recepttyp Kladdkaka

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste eller vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 0,5 burk karamelliserad mjölk dulche de leche
  • 1,5 dl jordnötter
Topping
  • 0,5 burk karamelliserad mjölk
  • 200 g choklad
  • 0,5 dl Hackade jordnötter
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ åt sidan.

  2. Rör samman ägg, socker, vaniljpasta, kakao, salt och sist vetemjöl i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och blanda tills smeten är jämn.

  3. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.  

  4. Blanda karamelliserad mjölk med jordnötter och klicka ner i kladdkakan, rör lite så fyllningen fördelas.

  5. Grädda kladdkakan i ca 25 minuter eller tills smeten har stannat 

  6. Låt kakan svalna och förbered under tiden toppingen. 

  7. Smält chokladen i vattenbad eller micro. Tillsätt resten av den karamelliserade mjölken och rör om till en jämn smet. Bred toppingen på den svalnade kladdkakan och toppa med hackade jordnötter. Ställ kladdkakan i kylskåp tills dess att den ska serveras.