Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Snickerskladdkaka
Kan det bli bättre? Choklad, salta jordnötter och söt kolasås. Vem älskar inte denna kombo?
Räcker till 8 portions
Räcker till...
8 portions
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
Kladdkaka
- 150 g smör
- 100 g mjölkchoklad
- 3 st ägg
- 1,5 dl ströscker
- 1,5 dl farinsocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 krm salt
Topping
- ca 400 g Dulce de leche, Karamelliserad sötad mjölk 1 burk
- 100 g salta jordnötter
- 150 g mjölkchoklad
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 200°C. Klä en form med bakplåtspapper, cirka 22 cm i diameter. Smält ihop smöret på låg värme tillsammans med chokladen. Vispa upp ägg och strösocker fluffigt och rör ner smöret. Rör sedan ner mjöl och salt. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 12 minuter. Låt kakan svalna helt.
Topping
- Bred på Dulce de Leche och strö över jordnötterna. Smält mjölkchokladen till toppingen och häll den smälta chokladen över jordnötterna. Förvara i kylen och tag fram ca 10 min innan servering.