Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(27)

Glutenfri Chokladtårta

Den här kakan är mycket enkel att göra, har en stark chokladsmak och är helt glutenfri.

Den är hållbar och kan även frysas.

Receptet kommer från Mauds bästa tårtor och pajer av Maud Onnermark.

sarahbakar

Vote
(27)

Fri från

Glutenfria recept

Glutenfria recept

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st 24 cm i diameter rund form

Räcker till...

1 st 24 cm i diameter rund form

Ingredienser

Så gör du

Kaka
  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg
Tillbehör
  • Lättvispad grädde
  • Eventuellt hallonsås, frukt eller bär
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smält smöret i en 2-liters kastrull.

  3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.

    Vispa till en blank smet utan klumpar.

  4. Vispa ner sockret och sedan ett ägg i taget tills allt är jämnt blandat.

  5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  6. Grädda på andra falsen nerifrån i 15-20 minuter.

    Servera med lättvispad grädde och ev hallonsylt eller bär till tårtan.