Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kladdkaka
Vår kladdkakeklassiker som går att variera i all evighet!
Räcker till 8-10 bitar
Räcker till...
8-10 bitar
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 3,5 dl strösocker
- 2,25 dl vetemjöl
- 7 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 100 g vit choklad
Smält smöret i en kastrull.
Blanda ner sockret i det smälta smöret.
Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ner dem noga.
Hacka den vita chokladen och blanda den med mjöl, kakao och vaniljsocker.
Blanda ner de torra ingredienserna och blanda noga.
Häll smeten i en form, ca 22-24 cm i diameter, och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 min.