Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Fullkornssnurror

Vote

Räcker till 30 st cirka

Räcker till...

30 st cirka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst 1 paket
  • 5 dl ljummen mjölk
  • 150 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl socker
  • 600 g Kungsörnen kärnvetemjöl med fullkorn ca 10 dl
Fyllning
  • strimlad rökt skinka
  • kryddad tomatsås från burk
Pensling / garnering
  • ägg
  • solrosfrön
  1. Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör om.

  2. Klicka i fettet och tillsätt de lätt uppvispade äggen, socker och salt. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.

  3.  Arbeta degen tills den känns smidig. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

  4. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra lika stora delar.Kavla ut till rektangulära kakor. Bred på tomatsåsen och strö över skinkan. Rulla ihop kakan till en lång rulle. Skär den i 3–4
    cm breda bitar.

  5. Lägg dem i stora muffinsformar. Låt bullarna jäsa under bakduk, 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda mitt i
    ugnen, 8–10 minuter.