Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Grahamsknäcke med frötopping

Ett gott recept på ett knaprigt grahamsknäcke som är toppat med sesamfrön och vallmofrön.

Det här knäckebrödet blir väldigt gott och om man vill kan man krydda det med anis, kummin eller fänkålsfrön för att få lite extra smak. 

Vote
(1)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 plåtar knäckebröd

Räcker till...

4 plåtar knäckebröd

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g färsk jäst
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 7,5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 msk havssalt
  • Frön till toppingen
  • Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt sedan de torra ingredienserna.

    Knåda i en degblandare i 5 minuter och låt sen jäsa under bakduk i 60 minuter till dubbel storlek.

    Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje bit riktigt tunt och sporra ut lagom stora bitar knäckebröd.

    Pensla med vatten och strö över de frön som du vill ha på. Grädda i mitten av ugnen på 230 grader i ca 10-13 minuter.

    Låt svalna på galler.