Grahamsknäcke med frötopping
Ett gott recept på ett knaprigt grahamsknäcke som är toppat med sesamfrön och vallmofrön.
Det här knäckebrödet blir väldigt gott och om man vill kan man krydda det med anis, kummin eller fänkålsfrön för att få lite extra smak.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 4 plåtar knäckebröd
4 plåtar knäckebröd
Ingredienser
Så gör du
- 50 g färsk jäst
- 7,5 dl vetemjöl
- 7,5 dl grahamsmjöl
- 5 dl vatten, fingervarmt
- 1 msk havssalt
- Frön till toppingen
Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt sedan de torra ingredienserna.
Knåda i en degblandare i 5 minuter och låt sen jäsa under bakduk i 60 minuter till dubbel storlek.
Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje bit riktigt tunt och sporra ut lagom stora bitar knäckebröd.
Pensla med vatten och strö över de frön som du vill ha på. Grädda i mitten av ugnen på 230 grader i ca 10-13 minuter.
Låt svalna på galler.