Knaprigt knäckebröd med olika frön
Det här knäckebrödet blir väldigt sprött och gott, och det är trevligt med de olika fröna på.
Räcker till 4 plåtar
4 plåtar
Ingredienser
Så gör du
- 2,5 dl filmjölk
- 25 g jäst
- 2 dl dinkelsikt
- 3-4 dl vetemjöl
- 2 msk brödsirap
- 1 tsk havssalt
- 50 g rumstempererat smör
- Pumpakärnor, Solroskärnor och Sesamfrön
Värm filmjölken till 37 grader och blanda sedan i sirapen.
Smula ner jästen i en bunke och lös upp den tillsammans med degvätskan.
Tillsätt de torra ingredienserna och smöret och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter.
Dela degen i 4 delar och kavla ut varje degbit till en tunn platta, försök att kavla så tunt du kan. Pensla varje platta med vatten och strö över fröna och lite havssalt jämt över degplattan.
Rulla försiktigt med kaveln över fröna så att de trycks in lite i degen och sporra ut hur stora brödbitar du vill ha. Grädda sedan mitt i ugnen på 200 grader i 14-16 minuter tills brödet har fått en fin färg.
Bryt bitar av brödet där du har sporrat. Låt svalna på galler.