Pain au Chocolaté
Recept på smördegsknyten fyllda med nutella. Påminner om chokladfyllda croissanter, och underbart goda!
Räcker till 8 st
8 st
Ingredienser
Så gör du
- 1 paket färsk smördeg
- 1,5 dl Nutella
- 100 g choklad
- ägg till pensling
Ta ut smördegen från kylen och rulla ut smördegen och låt den stå i rumstemperatur i 15 minuter innan du börjar jobba med den.
Skär smördegen i 8 lika stora rektanglar, bred på en klick nutella på kortsidan av varje rektangel och lägg på några bitar mörk choklad ovanpå nutellan.
Rulla ihop bitarna och börja rulla från den sidan som har nutella och choklad. Lägg smördegsrullarna på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt och pensla rullarna med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader varmluft i ca 20 minuter, rullarna ska då ha puffat upp sig och blivit gyllenbruna. Låt svalna på galler.