Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Kalljästa frukostbullar

Baka på kvällen och låt bullarna jäsa i kylen under natten. Ställ in i ugnen på morgonen och få färskt frukostbröd.

Karoleen

Vote
(1)

Räcker till 8 bröd

Räcker till...

8 bröd

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1/4 pkt jäst
  • 1 msk honung
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ dl Vetekli
  • 1 l mjöl
  • 1 msk Vallmofrön
  1. Rör ut jästen i det ljumna vattnet (37 C). 

  2. Tillsätt honung, salt och kli i degspadet och rör ut. 

  3. Sikta i mjölet och arbeta till en ordentlig deg. Den ska vara smidig och inte kladdig. 

  4. Skär degen i 8 bröd och lägg på en plåt, som får plats i kylen.

  5. Pensla med vatten och strö på vallmon och täck med plastfolie.

  6. Jäs i kylen under natten. 

  7. Grädda mitt i ugnen på 225 C i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.