Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kalljästa frukostbullar
Baka på kvällen och låt bullarna jäsa i kylen under natten. Ställ in i ugnen på morgonen och få färskt frukostbröd.
Räcker till 8 bröd
Räcker till...
8 bröd
Ingredienser
Så gör du
- 1/4 pkt jäst
- 1 msk honung
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
- ½ dl Vetekli
- 1 l mjöl
- 1 msk Vallmofrön
Rör ut jästen i det ljumna vattnet (37 C).
Tillsätt honung, salt och kli i degspadet och rör ut.
Sikta i mjölet och arbeta till en ordentlig deg. Den ska vara smidig och inte kladdig.
Skär degen i 8 bröd och lägg på en plåt, som får plats i kylen.
Pensla med vatten och strö på vallmon och täck med plastfolie.
Jäs i kylen under natten.
Grädda mitt i ugnen på 225 C i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.