Franska frukostbröd
Små frallor som passar perfekt till frukost eller en kopp te.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 24 st
24 st
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 50 g matfett
- 5 dl mjölk
- 1 st äggula
- 1 tsk salt
- ca 13-14 dl vetemjöl special
Pensling och garnering
- lite mjölk till pensling
- vallmofrön till garnering
Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt. Häll blandningen över jästen och rör om tills den har löst sig.
Tillsätt salt, äggula och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig, låt jäsa under duk ca 30 minuter.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i 24 lika stora bitar, forma runda släta bullar.
Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under duk ca 30 minuter.
Pensla med mjölk och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.
Låt kallna på galler under duk.