Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(54)

Franska frukostbröd

Små frallor som passar perfekt till frukost eller en kopp te.

annoest

Vote
(54)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 24 st

Räcker till...

24 st

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 50 g matfett
  • 5 dl mjölk
  • 1 st äggula
  • 1 tsk salt
  • ca 13-14 dl vetemjöl special
Pensling och garnering
  • lite mjölk till pensling
  • vallmofrön till garnering
  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt. Häll blandningen över jästen och rör om tills den har löst sig.

  2. Tillsätt salt, äggula och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig, låt jäsa under duk ca 30 minuter.

  3. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i 24 lika stora bitar, forma runda släta bullar.

  4. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under duk ca 30 minuter.

  5. Pensla med mjölk och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.

  6. Låt kallna på galler under duk.