Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kristinas russin- och filmjölkslimpa
Det här är mitt bästa vardagsbröd: tar 5 minuter att blanda och en timme i ugnen. Färdigt och supergott!
Räcker till 1 1 st
Räcker till...
1 1 st
Recepttyp
Matbröd
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl grahamsmjöl
- 0,5 dl rågkross
- 0,5 dl linfrö
- 0,5 dl solrosfrön
- 1 dl russin
- 1 tsk 1 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 2 msk ljus sirap
- 3,5 dl filmjölk
Lägg de torra ingredienserna i en bunke. Blanda. Tillsätt filmjölk och sirap. Blanda. Häll i smord brödform och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i en timme. Låt svalna under bakduk.