Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Apelsinkaka med mandel
Recept på saftig och mjuk kaka som är busenkel att göra!
Räcker till 1 st
Räcker till...
1 st
Recepttyp
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
- 200 g smör
- 200 g mandelmassa
- 2 dl socker
- 4 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 1,5 dl majsmjöl (maizena)
- skal och saft från en obehandlad apelsin
Dekoration
- 4 msk pressad apelsin
- 2 msk pressad citron
- ca 5 dl florsocker
- Dr. Oetker dekorationsströssel Hearts
Sätt ugnen på 195 grader (175 grader varmluft).
Riv mandelmassan.
Vispa ägg och socker. Tillsätt sedan smöret du smält, och mandelmassan och blanda.
Blanda mjöl, majsmjöl och bikarbonat. Vänd ned det i smeten tillsammans med riven och pressad apelsin.
Häll smeten i en smord springform, 22 cm i diameter.
Grädda kakan i 35-40 minuter, känn med sticka att kakan är färdig. Låt kakan svalna.
Dekoration
Blanda citronsaft och apelsinsaft med florsocker.
Tillsätt florsocker tills en tjock glasyr uppnås.
Fördela glasyren på den avsvalnade kakan och dekorera med dekorations-hjärtan.