Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Choklad Mascarpone Brownies

En mycket saftig, mastig och framförallt god chokladbrownie. På bilden utan chokladganache.

stupidobsessions

Vote
(16)

Räcker till 9-16 (beroende på storlek) st brownies

Räcker till...

9-16 (beroende på storlek) st brownies

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 220 gram osaltat smör
  • 1 dl fin hackad mörkchoklad
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,2 dl kakao
  • ca 1 dl mjuk mascarpone dl måttet ska vara mer än fullt
  • 3 st ägg har du små ägg, ta 4
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,2 dl mjöl
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl finhackad choklad 40-70 %
  • 1 dl grädde
  • 3 msk osaltat smör
  1. Brownies: Värm ugnen till 162C. Smöra en 20 cm sidig fyrkantig glasugnsform.

  2. Placera smöret och den hackade chokladen i en skål i en mikrovågsugn. Kör i mikrovågsugn på halv effekt i 30 sekunders intervaller, rör om mellan varje uppvärmning. Fortsätt tills båda har smält helt. 

    Blanda socker och kakaopulver. Lägg till smör/choklad blandningen. Vispa (för hand) i mascarpone, ägg och vaniljsocker tills smeten blir slät. Blanda varsamt i mjöl och salt.

    Häll smeten i formen och fördela det jämnt.

  3. Grädda i 45-50 minuter, eller testa med en tandpetare. Låt svalna i formen.

  4. Chokladganache: Lägg den hackade chokladen i en liten skål. Ställ åt sidan.

    I en kastrull, värm smör och grädde på medelvärme under ständig omrörning. När blandningen är nästan kokar, häll över chokladen. Låt stå i 30 sekunder. Sedan rör om tills den är slät.

  5. Häll ganache över kyld brownie och fördela det jämnt.

    Låt ganachen stelna före uppskärningen av brownies. De kan ställas i kylskåp för att påskynda kylningen.