Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Chokladkaka med chokladsås

Recept för chokladälskaren!

Vote
(5)

Räcker till 12 bitar

Räcker till...

12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 175 g smör eller margarin
  • 200 g socker
  • 4 st ägg
  • 200 g vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 50 g kakao
  • 0,5 dl mjölk
  • 100 g Dr. Oetker hackad mandel
  • 100 g hackad choklad
  • 50 g Dr. Oetker rostade mandelspån
  • 1 tub chokladsås
  1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 160 grader).

  2. Smörj en bakplåt (ca 23 x 33 cm).

  3. Rör smöret mjukt med en mixer på högsta hastighet. Tillsätt sockret lite efter hand och rör det till en jämn massa.

  4. Rör ner äggen ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör det skiftesvis med mjölken och vispa på mellersta hastigheten.

  5. Rör sist i de hackade mandlarna och den hackade chokladen.

  6. Grädda kakan i ca 25 minuter.

  7. Dekorera med chokladsås och strö över de rostade mandlarna.