Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladkaka med hallon och cheesecakefyllning
Choklad och hallon är två smaker som verkligen gifter sig. Denna mjuka kaka har den perfekta balansen av mustig chokladsmak, sötsyrliga bär och len cheesecakefyllning.
Räcker till 1 st kaka (2,4 l)
Räcker till...
1 st kaka (2,4 l)
Recepttyp
Mjuka kakor
Bärkaka
Ingredienser
Så gör du
Chokladsmet
- 4 st ägg
- 4 dl socker
- 150 g smält smör bryn gärna smöret för extra god smak
- 1,5 dl gräddfil
- 0,75 dl kakao
- 3,5 dl mjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk salt
- 3 tsk bakpulver
Cheesecakefyllning
- 200 g färskost
- 0,5 dl socker
- msk vaniljsocker
- 1 msk majsstärkelse
- 1 st ägg
- 100 g hallon
Chokladsmet
- Smält (eller bryn) smöret. Ställ åt sidan.
- Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
- Sikta ned de torra ingredienserna och vänd runt.
- Vänd sist ned smör och gräddfil och rör till en jämn smet.
- Vispa ihop alla ingredienserna till cheesecakefyllningen till en slät smet.
- Smör och bröa en stor sockerkaksform som rymmer ca 2,4 l (här har vi använt Nordic Ware® Crystal-sockerkaksform)
- Häll chokladsmeten i formen, varva med cheesecakefyllning och hallonen.
- Grädda kakan i cirka 1 timma och 15 min i 165 grader. Gräddningstiden kan variera beroende på ugn så kontrollera alltid med en provsticka.