Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Långpannekaka med hallon
Till Alla hjärtans dag vill vi tipsa om ett gott och lättbakat recept på långpannekaka med hallon. Kakan toppas med krämig chokladfrosting och dekoreras med geléhallon.
Räcker till 1 st långpanna (30x40 cm)
Räcker till...
1 st långpanna (30x40 cm)
Recepttyp
Mjuka kakor
Bärkaka
Tillfälle
Alla hjärtans dag
Ingredienser
Så gör du
Hallonkaka i långpanna
- 4 st ägg
- 4 dl socker
- 4 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk salt
- 2 dl kokande vatten
- 200 g hallon
Vit chokladfrosting
- 300 g vit choklad
- 1 dl vispgrädde
- 100 g rumstempererat smör skuren i bitar
Dekoration
- 24 st geléhjärtan
- ev. strössel
Kakan
- Sätt ugnen på 175°c
- Förbered en form som är ca 30 × 40 cm (vill du ha lite högre rutor så ta en mindre form, men tänk på att gräddningstiden då blir längre). Smöra ordentligt och pudra eventuellt lite mjöl.
- Vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt. Sikta sedan ner torrvarorna. Vänd runt så att det blir klumpfritt.
- Tillsätt det kokande vattnet och vänd runt till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och fördela hallonen jämt över hela ytan (dela hallon lite om dem är väldigt stora).
- Grädda i ungefär 25 min tills kakan är genomgräddad, ha koll med en kaksticka då alla ugnar varierar i gräddningstid. Låt kakan svalna medan du förbereder frostingen.
Frostingen
- Värm grädden i kastrull, precis innan den börjar koka så stäng av plattan och rör ner chokladen (knappar eller hackad i bitar) så att den smälter.
- Ta fram elvisp och vispa ner smöret i kastrullen, fortsätt vispa tills du har en härlig lite luftig bredbar frosting, ju mer den svalnar desto fluffigare blir den.
- Fördela sedan frosting på den kalla kakan och dekorera med geléhjärtan. Skär i rutor, det blir ca 24 st rutor.