Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Vote
(1)

Långpannekaka med hallon

Till Alla hjärtans dag vill vi tipsa om ett gott och lättbakat recept på långpannekaka med hallon. Kakan toppas med krämig chokladfrosting och dekoreras med geléhallon.

baka.se

Vote
(1)

Räcker till 1 st långpanna (30x40 cm)

Räcker till...

1 st långpanna (30x40 cm)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Hallonkaka i långpanna
  • 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl kokande vatten
  • 200 g hallon
Vit chokladfrosting
  • 300 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g rumstempererat smör skuren i bitar
Dekoration
  • 24 st geléhjärtan
  • ev. strössel
Kakan
  1. Sätt ugnen på 175°c
  2. Förbered en form som är ca 30 × 40 cm (vill du ha lite högre rutor så ta en mindre form, men tänk på att gräddningstiden då blir längre). Smöra ordentligt och pudra eventuellt lite mjöl.
  3. Vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt. Sikta sedan ner torrvarorna. Vänd runt så att det blir klumpfritt.
  4. Tillsätt det kokande vattnet och vänd runt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och fördela hallonen jämt över hela ytan (dela hallon lite om dem är väldigt stora).
  6. Grädda i ungefär 25 min tills kakan är genomgräddad, ha koll med en kaksticka då alla ugnar varierar i gräddningstid. Låt kakan svalna medan du förbereder frostingen.
Frostingen
  1. Värm grädden i kastrull, precis innan den börjar koka så stäng av plattan och rör ner chokladen (knappar eller hackad i bitar) så att den smälter.
  2. Ta fram elvisp och vispa ner smöret i kastrullen, fortsätt vispa tills du har en härlig lite luftig bredbar frosting, ju mer den svalnar desto fluffigare blir den.
  3. Fördela sedan frosting på den kalla kakan och dekorera med geléhjärtan. Skär i rutor, det blir ca 24 st rutor.