Malins kärleksmums
Recept på en riktig klassiker som passar lika bra till kaffet eller till kalaset.
Räcker till 15 st i en långpanna ca 24 x 34 cm Denna mindre form ger färre kakor men höga o fina kakor
15 st i en långpanna ca 24 x 34 cm Denna mindre form ger färre kakor men höga o fina kakor
Ingredienser
Så gör du
- 4 st ägg
- 4 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 dl kakao
- 5 dl vetemjöl (300 gr)
- 4 tsk bakpulver
- 100 g smält smör el margarin jag använder flytande margarin
- 2 dl vatten
Glasyr
- 3 1/2 dl florsocker
- 1 msk kakao
- 4 msk smält smör eller margarin jag använder flytande margarin
- 3 msk kokt kallt kaffe
Vispa socker och ägg poröst
Sikta i de torra ingredienserna och rör ner dem
tillsammans med det smälta avsvalnade smöret och vattnet
Rör ihop till en slät smet
Häll smeten i långpannan och grädda 15 - 20 min på 200 grader
Glasyr:
Rör ihop florsocker, kakao, magarin och kaffet till en jämn glasyr
Bred den över den avsvalnade kakan och strö över kokos eller valfritt strössel
Ett tips:
Frys dem gärna innan bjudningen då de är godast när de fått tina upp