Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Minisockerkaka med blodapelsin
Passa på att baka dessa saftiga och goda minisockerkakor när blodapelsin är i säsong. De här kakorna är bakde i Nordic Wares Heritage Bundtlette form. Ringla smälta deco melts över kakan som pricken över i.
Räcker till 10-12 st minisockerkakor
Räcker till...
10-12 st minisockerkakor
Recepttyp
Mjuka kakor
Sockerkaka
Ingredienser
Så gör du
- 2,8 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 185 g osaltat smör rumstempererat
- 1,3 dl strösocker
- 3 st stora ägg rumstempererade
- 1,5 tsk vaniljextrakt
- 3 msk zest från blodapelsin
- 1 dl grekisk yoghurt rumstempererad
- 1 fp FunCakes deco melts rosa till glasyr
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
- Använd köksmaskin eller elvisp och vispa i en annan skål samman smör och socker. Vispa på medelhastighet i 2-3 minuter tills smöret är ljust och fluffigt. Skrapa ned det som hamnar på kanterna av skålen.
- Sänk hastigheten och blanda ned ett ägg i taget, tillsätt ett nytt först när det förra är helt blandat. Fortsätt att skrapa ned det som hamnar på skålens kanter.
- Tillsätt vaniljextrakt och zest. Blanda.
- Tillsätt nu mjölblandningen i två omgångar till smeten, med den grekiska yoghurten in i mellan. Vispa på låg hastighet så att smeten bara precis går ihop (den ska inte överarbetas!)
- Smöra bakformen eller använd bakspray. Lägg i smeten i formen och jämna till toppen med palett eller baksidan av en sked.
- Grädda kakorna i 45 minuter eller tills kakorna är klara. Det ska inte fastna någon smet på provstickan när du testar.
- Ta ut formen ur ugnen och låt kakorna svalna i formen ca 10 minuter. Lägg en plåt eller bricka över formen och vänd över så att kakorna lossnar på plåten. Låt kakorna svalna helt.
- Smält en förpackning candy melts under omrörning i vattenbad tills du har en slät glasyr. Ringla glasyren över kakorna.