Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mjuk pepparkaka med form av ett tåg.

Jag bakade de här jättesöta och goda mjuka tågpepparkakorna och här kommer receptet på dem. Den här gången använde jag mig av all smet och fyllde upp formarna till lite mer än 3/4 och det blev alldelens lagom fast de blir lite som båtar på undersidan så vill man att de ska stå helt rakt får man skära bort lite på undersidan. 

Vote
(1)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 msk Dr. Oetker pepparkakskryddor
  • Vispa strösockret, vaniljsockret och äggen så att du får en ljus och luftig smet.

    Smält smöret, häll i pepparkakskryddorna och blanda i det tillsammans med mjölken i äggsmeten. Blanda samman mjölet, bakpulvret och saltet i en skål och vänd sedan ner det försiktigt i smeten.

    Smöra och mjöla formarna och fördela sedan smeten jämt i formarna, fyll dem till ca 2/3, då svämmar de inte över i ugnen.

    Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Låt stå 5 minuter i formarna efter att du har tagit ut formen ur ugnen, lyft sedan ut kakorna ur formarna.