Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Yoghurtkaka
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 stycken kakform
Räcker till...
1 stycken kakform
Recepttyp
Mjuka kakor
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 3 - 4 dl Lindahls Yoghurt
- 125 gr smör eller margarin, rumstempererat
- 6 äggulor
- 6 äggvitor
- 125 gr mjöl
- 1 tsk bakpulver
- skal av en riven citron
- ca 0,5 dl strösocker
- florsocker för att strö över
Rör smör och socker poröst och vispa ner en äggula i taget.
Tillsätt Lindahls yoghurt och citronskalet.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta i smeten.
Blanda försiktigså att smeten behåller sin fluffighet.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
Häll i en välsmord form. Grädda kakan i 175 grader ca 1 tim.
Vänd kakan upp och ner när den kallnat och strö på florsocker.