Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Yoghurtkaka

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Vote
(4)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 stycken kakform

Räcker till...

1 stycken kakform

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 3 - 4 dl Lindahls Yoghurt
  • 125 gr smör eller margarin, rumstempererat
  • 6 äggulor
  • 6 äggvitor
  • 125 gr mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • skal av en riven citron
  • ca 0,5 dl strösocker
  • florsocker för att strö över
  1. Rör smör och socker poröst och vispa ner en äggula i taget.

  2. Tillsätt Lindahls yoghurt och citronskalet.

  3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i smeten.

  4. Blanda försiktigså att smeten behåller sin fluffighet.

  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.

  6. Häll i en välsmord form. Grädda kakan i 175 grader ca 1 tim.

  7. Vänd kakan upp och ner när den kallnat och strö på florsocker.