Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Bröllopscupcakes

Ersätt bröllopstårtan med cupcakes. Detta recept på bröllopscupcakes är inte speciellt svårt men resultatet blir ljuvligt.

Vote
(1)

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 100 g Dr. Oetker skållad mandel (2 påsar)
  • rivet skal från en tvättad apelsin
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 75 g hackad vit choklad
Dekoration
  • 2 dl florsocker
  • 40 g mjukt smör
  • 0,5 tsk Dr. Oetker vaniljarom
  • 1,5 msk mjölk
  • 1 förpackning Dr. Oetker Sockermassa
  • Dr. Oetker röd hushållsfärg
  • florsocker
  • Dr. Oetker dekorationspärlor
  1. Finhacka eller mal mandeln. Vispa samman smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget och vispa minst 1 minut efter varje ägg. Blanda mandel, apelsinskal, vetemjöl och bakpulver och vänt ned det i smeten. Tillsätt sist hackad choklad. Grädda i 20-25 minuter i 200 grader.

  2. Låt svalna.

  3. Frosting: Blanda florsocker, smör, vaniljarom och mjölk. Vispa med elvisp i 5 minuter på full hastighet för att uppnå en luftig frosting.

  4. Kavla ut sockermassan på ett bakbord täckt med florsocker. Ta ut 12 st rundlar med ett upp-och-nedvänt glas, ungefär samma storlek som muffinsen.

  5. Bred frosting på muffinsen täck över den med rundlarna av sockermassa.

  6. Rör samman florsocker och röd färg till en tjock glasyr. Konsistensen ska vara så tjock att massan nästan fastnar på skeden. Knåda in den tjocka glasyren i resterna av sockermassan tills färgen är jämn. Kavla ut massan och ta ut blommor med en form eller använd en kniv och gör egna blommor.

  7. Dekorera med blommorna och pärlor.