Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hallon och choklad muffins med chokladglasyr
Räcker till 12 st cirka
Räcker till...
12 st cirka
Recepttyp
Muffins
Frukt- och bärmuffins
Ingredienser
Så gör du
- 100 gram smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- hallon
- 2 msk kakao
Glasyr
- floursocker med chokladsmak
- vatten
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (20-25 grader mer för vanlig ugn)
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör och mjölk
Blanda vetemjöl, bakpulver ,salt och kakao och rör ner i smeten.
Rör i valfri mängd hallon i smeten
Placera ut pappersformar på en plåt
Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
Blanda lite vatten och floursocker med chokladsmak till bra konsistens
bred ut glasyren på de avsvalnade muffinsen och garnera med strössel