Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Kladdiga chokladmuffins

Jätte goda kladdiga muffins med god, inte så söt, frosting till.

Spitt

Vote
(8)

Räcker till 16 st el. 8 stora

Räcker till...

16 st el. 8 stora

Ingredienser

Så gör du

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 gram smält smör/margarin
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.
    Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna. Vispa ägg och socker med elvisp.
    Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver.
    Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
    Klicka ut smeten i bakformarna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

  2. Dekorera muffinsarna med frosting gjord på 100 g creamcheese 25 g smör 2-3 msk florsocker 1-2 tsk vaniljsocker. Jag hade i lite karamellfärg för skoj skull och spritsade lite piffigt.