Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Makroncupcakes med hallon

Ett läckert recept på cupcakes med hallon och jordgubbssmak 

Vote

Räcker till 12-14 st

Räcker till...

12-14 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g mjukt smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • ca 4 st makroner
  • 1,5 dl färska eller frysta hallon
Garnering
  • 1 förpackninge Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
  • 2,25 dl mjölk
  • ev. 1,5 dl vispgrädde
  • Dr. Oetker Loveströssel
  1. Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget och vispa tills blandningen är jämn. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med mjölken. Smula ner makronerna i smeten. Tillsätt sist hallonen. Fördela smeten i muffinsformar.

  2. Grädda i 20-25 minuter i 180 grader. Låt svalna.

  3. Vispa tårtmoussen med mjölken, cirka 2 minuter med elvisp så den blir tjock och fluffig.

  4. Vispa grädden.

  5. Lägg grädden i en spritspåse med stor stjärntyll. Fördela grädden jämnt genom att lägga påsen på bordet och trycka den platt så hela innersidan är täckt av grädde. Öppna därefter påsen och ha i jordgubbsmousse i mitten. Spritsa ut den tvåfärgade frostingen på de avsvalnade muffinsen. Dekorera med pärla eller hjärta.

  6. Det går även bra att endast dekorera med tårtmousse om man vill spara tid!