Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Enkel Cupcaketårta

Dagens tårta är till för att visa hur enkelt man kan få till en snygg, rolig och lite annorlunda tårta även om man inte är någon mästerbagare.

Vote
(3)

Räcker till 1 st sockerkaksform (1 l)

Räcker till...

1 st sockerkaksform (1 l)

Ingredienser

Så gör du

Sockerkaksbotten
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 st lime (skal och saft)
  • 2 msk koncentrerad citronsaft (jag använde fun light citron/lime)
Topping och dekoration
  • 1 fp Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
  • 2,5 dl kall mjölk
  • 50 g mjölkchoklad
  • 1 msk vispgrädde
  • Dr. Oetker dekorationsströssel Jag har använt Summer 4-mix
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund sockerkaksform som rymmer ca en liter.

  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Rör ner pressad lime, limeskal och saft. Blanda till sist vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten.

  3. Häll i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig.

  4. Låt svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller tårtbricka. Låt svalna helt.

  5. Tillred moussen enligt instruktioner på påsen. Dr. Oetkers tårtmousse med jordgubbssmak. Lägg moussen i en spritspåse och klipp ett rätt stort hål i botten. Spritsa ovanpå sockerkakan. Ställ in i kylen.

  6. Smält 50 gram mjölkchoklad tillsammans med 1 msk grädde över vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur och spritsa sedan över moussen. Toppa med strössel, blommor eller något annat gott. Förvara i kylen men ta fram minst 30 min innan servering.