Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Påskmuffins med morot och apelsin

Garnera med rivet apelsinskal.

Milda http://www.milda.se

Vote
(3)

Räcker till 12 - 15 st

Räcker till...

12 - 15 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g Milda mat och bakmargarin
  • 200 g strösocker (ca 2 dl)
  • 5 g vaniljsocker (ca 1 tsk)
  • 3 ägg
  • 0,5 dl apelsin(er), juice och rivet skal
  • 270 g vetemjöl (4,5 dl)
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 5 g bakpulver (1,5 tsk)
Fyllning
  • 1 dl morot / morötter, skalade och finrivna
Topping
  • 200 g Crème Bonjour, naturell
  • 0,5 st apelsin(er), juice och rivet skal
  • 3 msk florsocker
  • 1. Sätt ugnen på 200 °C.

    2. Rör margarinet och sockret poröst.

    3. Rör ner morotsfyllningen och vaniljsockret. Rör ner ett ägg åt gången och avsluta med apelsinjuice. Blanda
    ner mjölet utblandat med bakpulver och potatismjöl.

    4. Häll den färdiga smeten i muffinsformarna.

    5. Grädda i ca 12–15 minuter, känn efter med en sticka om de är färdiga. Ta ut ur ugnen och låt avkylas en stund.

    6. Blanda ihop Crème Bonjour med apelsinjuicen och florsockret till en slät topping med hjälp av en gaffel.

    7. Vispa Milda VaniljVisp i en ny bunke. Häll i vaniljvispen i Crème Bonjour-blandningen.

    8. Fördela toppingen jämnt på alla muffinsar.
    Garnera med rivet apelsinskal.