Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(22)

Spökcupcakes

Perfekta till Halloween!!!

Vote
(22)

Räcker till ca 12-15 st

Räcker till...

ca 12-15 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g hackad choklad
Topping och dekoration:
  • 4 dl florsocker
  • 80 g mjukt smör
  • 2-3 msk mjölk
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 förp Dr. Oetker Sockermassa 250 g
  • florsocker
  • kakao
  • Dr. Oetker dekorationshjärtan
  1. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen omväxlande med mjölken i äggsmeten.

  2. Vänd ned hackad choklad och fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt.

  3. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.
    Låt muffinsen svalna på galler.

  4. Vispa florsocker, smör, mjölk och vaniljsocker med elvisp till en slät massa.

  5. Häll frostingen i en spritspåse och spritsa små toppar på muffinsen. Spara lite frosting till att fästa spökdekorationen med.

  6. Kavla ut sockermassan. Använd florsocker som "mjölning" av kavel och bakbord. Ta ut cirklar, cirka 10 cm i diameter. Täck muffinsen med rundlarna.

  7. Vecka ihop kanterna till "spökform". Färga lite av sockermassan med kakao till ögon. Rulla små kulor och placera en liten prick vit sockermassa i mitten av "ögat". Fäst dem med frosting.

  8. Fäst dit hjärtan som mun och fluga.