Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Sverige-cupcakes

De här passar bra till Sveriges nationaldag eftersom det är Sveriges flaggas färger på frostingen! :)

Det här är en hel sats, men jag hade en halv och då blir det ca 6-7 muffins.

Matilda

Vote
(15)

Räcker till ca 12 st cupcakes

Räcker till...

ca 12 st cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
Fyllning:
  • ca 2 tsk rabarbersylt/muffins (man kan också använda någon annan sylt som t.ex hallon eller jordgubb)
Frosting:
  • 200 gram Philadelphiaost
  • 50 gram mjukt smör
  • ca 4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • gul och blå karamellfärg
  1. Sätt ugnen på 175°c.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.

  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

  5. Placera ut ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna med 2 stora msk smet, lägg i en klick rabarbersylt och täck med 1 msk smet.

  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna.

  7. Blanda smör och philadelphiaost i en bunke. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda om. Häll hälften av frostingen i en annan bunke. Färga frostingen blå i ena bunken, gul i den andra. Fyll en plastpåse med den blå frostingen, en annan påse med den gula. Sätt båda påsarna i en spritspåse med en tyll och spritsa sedan på de avsvalnade muffinsarna.