Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hallonpaj
En fantastisk paj med smak av svensk sommar!
Foto: Frida Wismar
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 6 portioner
Räcker till...
6 portioner
Ingredienser
Så gör du
- 1 l färska hallon
- 1/2 dl Risenta rårörsocker
- 1 msk potatismjöl
Smuldeg:
- 3/4 dl Risenta rårörsocker
- 1 ½ dl Risenta dinkelflingor
- 1 dl dinkelmjöl
- 1/2 dl Risenta solroskärnor
- 125 g smör
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg hallonen i en ugnssäker form. Strö över rårörsocker och potatismjöl.
Blanda rårörsocker, dinkelflingor, solroskärnor och mjöl i en bunke.
Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg. Smula degen över bären.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Servera med vaniljsås, glass eller vispad grädde.