Beskvier
Beskvier, beskvier:) dessa kan man ju kombinera i oändlighet. Jag gjorde 1 satts, gjorde dom lite mindre & delade fyllningen så att hälften blev med nutella smak & andra med hallon.
Räcker till ca 35 st
ca 35 st
Ingredienser
Så gör du
- Botten
- 300 g mandelmassa
- 1 3/4 dl socker
- 2 st äggvitor spara gulorna till fyllningen
- Fyllning
- 300 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 2 st äggulor
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl Nutella
- 1 dl hallon
- Dekoration
- 300 g choklad
- 1,5 msk rapsolja
Botten: Riv mandelmassa på den grova sidan av ett givgärn, lägg sedan i en bunke.
Tillsätt socker & äggvitor. Vispa med elvisp till du har en jämn smet.
Fyll en sprits påse & spritsa ut ca 35 st bottnar på en plåt med bakplåtspapper, spritsa inte för nära då dom flyter ut.
Grädda i ca 10 min på 175 grader. Ta ut & låt dom kallna helt.
Fyllning:
Vispa smör & florsocker fluffigt, gärna i en köksassistent.
Tillsätt äggulorna ett i taget & vispa ordentligt. Häll sist i vaniljsockret.
Nu delar du upp fyllningen i 2 lika skålar & tillsätter nutella i den ena & hallon i den andra .
Ta dom kalla bottnarna & Skeda på fyllningen el använd en palett om ni tycker att det är lättare & forma så att dom blir lite halv runda.
Ställ in dom i frysen.
Dekoration:
Lägg chokladen i en skål & ställ över vatten bad, när det smällt tillsätt rapsoljan.
Ta nu ut dina beskvier, Stick in spetsen på en kniv i botten & doppa ner dom till hälften.
jag valde att dekorera med frystorkade hallon med dom det är hallon i & hasselnöt till dom med nutella:)