Chokladmacarooner
Innan du börjar, kom ihåg att ganagen skall stå i ett dygn! De här franska småbröden är alldeles härliga och bara smälter i munnen på dig, du bara måste pröva!
Räcker till 40 st hela macarooner
40 st hela macarooner
Ingredienser
Så gör du
- 125 g sötmandel
- 250 g florsocker
- 125 g äggvita
- 3/4 dl strösocker
- 1 msk kakao
Chokladganache
- 150 g mörk choklad
- 1 dl vispgrädde
- 35 g smör
Mal mandeln eller kör den tillsammans med florsocker i en matberedare
till ett fint pulver.Vispa äggvitorna, tillsätt sockret lite i taget. Fortsätt att vispa till
en styv maräng, färga den med röd karamellfärg. Sikta samman de torra
ingredienserna och vänd sedan ned dem i marängen och rör försiktigt tills
allt blandats.Fyll en spritspåse och spritsa rundlar stora som en femkrona på en
bakplåtspappersklädd plåt. Låt rundlarna torka ca 30 minuter innan de
gräddas i 180 grader i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter, kakorna
skall ha fått en hård skorpa och inte flyter omkring.Drag bakplåtspappret från plåten till en fuktad handduk och låt
kakorna svalna. Lossa dem sedan riktigt försiktigt, de går lätt sönder.Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Låt stå i ett dygn.
Stryk ett lager av ganachen på hälften av macaronerna och para ihop
dem.