Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Chokladmacarooner

Innan du börjar, kom ihåg att ganagen skall stå i ett dygn! De här franska småbröden är alldeles härliga och bara smälter i munnen på dig, du bara måste pröva! 

Tortelina

Vote
(9)

Räcker till 40 st hela macarooner

Räcker till...

40 st hela macarooner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g sötmandel
  • 250 g florsocker
  • 125 g äggvita
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk kakao
Chokladganache
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 35 g smör
  1. Mal mandeln eller kör den tillsammans med florsocker i en matberedare
    till ett fint pulver.

  2. Vispa äggvitorna, tillsätt sockret lite i taget. Fortsätt att vispa till
    en styv maräng, färga den med röd karamellfärg. Sikta samman de torra
    ingredienserna och vänd sedan ned dem i marängen och rör försiktigt tills
    allt blandats.

  3. Fyll en spritspåse och spritsa rundlar stora som en femkrona på en
    bakplåtspappersklädd plåt. Låt rundlarna torka ca 30 minuter innan de
    gräddas i 180 grader i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter, kakorna
    skall ha fått en hård skorpa och inte flyter omkring.

  4. Drag bakplåtspappret från plåten till en fuktad handduk och låt
    kakorna svalna. Lossa dem sedan riktigt försiktigt, de går lätt sönder.

  5. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Låt stå i ett dygn.

  6. Stryk ett lager av ganachen på hälften av macaronerna och para ihop
    dem.