Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Fikon och Hasselnötskakor

Recept på småkakor toppade med hasselnötter och fikon. 

Vote

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till ca 30 st

Räcker till...

ca 30 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Näringsvärde Mjölk & laktosfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • 100 g torkade fikon
  • 1-2 msk vatten
  1. Vispa samman smör, socker och ägg till en ljus och luftig massa.

  2. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt detta tillsammans med 2/3 av hasselnötterna.

  3. Hacka fikonen fint och vänd ned dem i smeten. Tillsätt vatten och blanda till en jämn deg.

  4. Låt degen vila i kylskåp en stund.

  5. Rulla små bollar av degen som läggs på plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till kakorna något och dekorera med resten av hasselnötterna.

  6. Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.