Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Fikon och Hasselnötskakor
Recept på småkakor toppade med hasselnötter och fikon.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till ca 30 st
Räcker till...
ca 30 st
Recepttyp
Småkakor
Näringsvärde
Mjölk & laktosfritt
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör
- 1 dl socker
- 1 st ägg
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 4 dl vetemjöl
- 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
- 100 g torkade fikon
- 1-2 msk vatten
Vispa samman smör, socker och ägg till en ljus och luftig massa.
Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt detta tillsammans med 2/3 av hasselnötterna.
Hacka fikonen fint och vänd ned dem i smeten. Tillsätt vatten och blanda till en jämn deg.
Låt degen vila i kylskåp en stund.
Rulla små bollar av degen som läggs på plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till kakorna något och dekorera med resten av hasselnötterna.
Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.