Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Franska chokladmacarons fyllda med café latte kräm

Receptet på dessa macarons,  hela eller spruckna, rustika eller perfekta, är himmelsk goda!

Och jag tycker ni ska testa och precis som mig inte bry er det minsta ifall dem spricker. Blir bara charmiga!

Vote
(2)

Räcker till ca 35 st

Räcker till...

ca 35 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Macarons:
  • 100 g malda mandlar eller mandelmjöl
  • 100-110 g äggvita (ca 3 äggvitor) som stått framme i rumstemperatur minst 1 timme
  • 4 msk socker
  • 185 g florsocker
  • 15 g kakao
Cafélatte kräm:
  • 100 g smör
  • 1½ dl florsocker
  • 4 tsk café latte pulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 äggula
  1. Sila ev mandeln så att de stora bitarna försvinner. Blanda med florsockret och kakaon och kör alltihop en extra gång i mixern.

    Vispa äggvitan med elvisp i en annan skål. När äggvitan börjar skumma, tillsätt sockret en matsked i taget. Fortsätt vispa tills marängen är tjock, fast och glansig.

    Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott. Smeten ska inte vara för hård och inte för lös. Om du vill prova om smeten har bra konsistens, klicka ut lite på ett bakplåtspapper. Klicken ska sjunka ut och få en slät yta, är den toppig så rör lite till i smeten.

    Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper, inte större än en 5-krona.

    Låt dem vila minst en timme på plåten, så att de bildar ett “skinn” på ytan. Känn försiktigt på ytan för att se att de inte är kladdiga.

    Värm ugnen till 150°C. Grädda ca 14 minuter. Låt svalna och ta försiktigt bort dem från bakplåtspappret.

    Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker, café latte pulver och vaniljsocker.

    Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan.

    Klicka ut eller bred fyllningen på kakorna och sätt ihop dem två och två.

  2. Förvara macaronsen svalt i en lufttät burk. Kan frysas in med fördel. Tycker nästan dem smakar bättre efter att ha varit frusna. Perfekta att göra i förväg och bara ta fram vid behov.

    Dem gör sig så fina på dessertbordet och smaken är...O là là.