Havreflarn
Jättegoda knäckiga havreflarn som passar utmärkt till vispad grädde och jordgubbar eller annan frukt och bär.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till ca 40 st
ca 40 st
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör eller margarin
- 3 dl havregryn
- 1 1/2 dl socker
- 3 msk vispgrädde
- 3 msk ljus sirap
- 1/2 krm Dr. Oetker bittermandelarom
Servering
- ev. vispgrädde
- ev. färska jordgubbar
Smält smöret eller margarinet.
Blanda samman havregryn och socker och tillsätt restrerande ingredienser. Rör samman till en slät men kladdig deg.
Ställ kakdegen kylskåpskallt i ca 30 minuter, så att grynen kan svälla och kakdegen får en fastare konsistens.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram den kalla degen och forma små kulor som läggs på bakpappersklädd plåt. Lägg inte för många på varje plåt eftersom de flyter ut rejält under gräddningen.
Grädda flarnen i mitten av ugnen i 6-7 minuter eller tills de fått vackert gyllenbrun färg. Låt dem kallna på plåten innan de lossas.