Chokladfyllda havreflarn
Spröda havreflarn med mörk chokladfyllning.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till ca 12 st dubbla kakor
ca 12 st dubbla kakor
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör
- 3 dl havregryn
- 1 st ägg
- 1,5 dl socker
- 1 msk mjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 100 g mörk choklad
- 3 msk grädde
Smält smöret och häll över havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt och rör ned grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Klicka ut glest på bakpapperklädd plåt. Grädda i 175 grader i ca 7 minuter.Smält smöret och häll över havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt och rör ned grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Klicka ut glest på bakpapperklädd plåt. Grädda i 175 grader i ca 7 minuter.Låt svalna på bakgaller.
Koka upp grädden och häll över hackad mörk choklad och rör tills det smält. Låt svalna lite och bred sedan ett lager på undersidan av en kaka och tryck fast en till ovanpå.