Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(52)

Chokladfyllda havreflarn

Spröda havreflarn med mörk chokladfyllning.

Kaksmulan

Vote
(52)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till ca 12 st dubbla kakor

Räcker till...

ca 12 st dubbla kakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk mjöl
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 100 g mörk choklad
  • 3 msk grädde
  1. Smält smöret och häll över havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt och rör ned grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Klicka ut glest på bakpapperklädd plåt. Grädda i 175 grader i ca 7 minuter.Smält smöret och häll över havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt och rör ned grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Klicka ut glest på bakpapperklädd plåt. Grädda i 175 grader i ca 7 minuter.Låt svalna på bakgaller. 

  2. Koka upp grädden och häll över hackad mörk choklad och rör tills det smält. Låt svalna lite och bred sedan ett lager på undersidan av en kaka och tryck fast en till ovanpå.