Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Havrekakor med mörk choklad

Jättegoda, knapriga kakor med en härlig smak av choklad! 

Matilda

Vote
(9)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 16 - 17 st

Räcker till...

ca 16 - 17 st

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gram mjukt smör
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 5 dl Havegryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 gram mörk choklad
  • Sätt ugnen på 200 °c. Vispa/blanda smöret och sockret krämigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke (havregryn, vetemjöl & bakpulver). Tillsätt de torra ingredienserna och den hackade chokladen och blanda. Rulla medelstora kulor av degen och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till kakorna något. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10-12 min. Kakorna kan se lite tjocka ut när du gräddar dem, men de sjunker ner och blir plattare när de kommit ut ur ugnen och svalnat.