Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 250 g mjöl
- 250 g socker
- 3 ägg
- 150 g hela mandlar
- 200 g tärnad Odense mandelmassa Lyx 60/40
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 msk vaniljsocker
1. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och hela mandlar.
2. Smula försiktigt i mandelmassan och få samman till en deg med hjälpav vispat ägg.
3. Dela degen i tre bitar och rulla ut till långa korvar med ca 4 cm bredd. (Degen är mycket klistrig.)
4. Baka kakorna i ca 20 min. i mitten av ugnen i 175 °C.
5. Skär kakorna i skivor, lägg dem en och en på en bakplåt och rosta dem spröda i 150 °C i ca. 15 min.
6. Låt dem svalna.