Jordnötsgömma
Den här kakan är en av de som blivit mest populära bland mina läsare. De är vanliga i USA men ovanligt goda, mamma sa ”jordnötsgömmor är som en dessert” vilket är helt sant. Det är lite pyssligt att fixa med fyllningen men väl värt!
Räcker till 20 st
20 st
Ingredienser
Så gör du
- 1,25 dl socker plus mer för rullande
- 1 dl farinsocker
- 125 gram smör rumsvarmt
- 2,5 dl jordnötssmör med bitar
- 1 tsk vanilj äkta!
- 1 ägg stort
- 2,5 dl mjöl
- 1 dl kakao rågad
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa samman socker, smör och lite mer än ½ dl av jordnötssmöret tills blandningen är ljus och fluffig.
Tillsätt vanilj och ägg, vispa igen.
Blanda mjöl , kakao , bakpulver och salt ( saltet är viktigt! Glöm inte det!)
Rör i mjölblandningen och rör om , blanda väl .
Ta en rågad matsked av kakdegen och platta till med händerna .
Ta ca 1 tesked jordnötssmör och placera den i mitten av choklad degen.Vik in sidorna runt degen, täta så mycket du kan.
Forma kakan så den är jämn och rulla kakan i sockret .Placera dem på kakan med ca 3 cm mellanrum.
Grädda i ugn i 7-9 minuter .
Låt svalna på plåten.