Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(23)

Kladdiga chokladkakor

Dessa chokladkakor tycker jag själv väldigt mycket om. Njut av dem med ett stort glas mjölk!

ellenkarin

Vote
(23)

Räcker till ca 24 st kakor

Räcker till...

ca 24 st kakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 75 g smör
  • 500 g choklad Lite mycket tyckte jag så jag tog lite mindre :)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocket
  • 1/2 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 3 3/4 dl socker
  1. Smält smöret och 200 gram av chokladen i mikron eller en kastrull på riktigt svag värme. Hacka resten av chokladen grovt och spara till sist, den ska vändas ner i bitar.

  2. Vispa äggen fluffigt tillsammans med sockret. 

  3. Vänd ner den smälta choklad- och smörblandningen och vispa ner mjölblandningen. Där efter rör du ner den grovt hackade chokladen och rör runt med en sked. 

  4. . Klicka ut smeten med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 200 grader i ca 7 minuter (jag hade dom inne i 8min). Kakorna ska ha stelnat till men fortfarande vara lite kladdiga i mitten (för mig var dom inte stela på utsidan, men när de svalnar så stelnar de till). 

  5. Låt svalna lite och njut sedan gärna tillsammans med ett stort glas mjölk.