Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Makroner

Macaron, eller makron på svenska, betyder en liten mandelkaka.

De påminner lite om biskvier och maränger.

Här nedan finner du vårt recept på makroner:

Vote
(10)

Räcker till ca 20 st

Räcker till...

ca 20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 påsar Dr. Oetker skållad sötmandel (100 g)
  • 4 dl florsocker
  • 1 dl äggvita (ca 3 äggvitor)
  • 1/2 dl strösocker
  • ev 1 krm Dr. Oetker hushållsfärg alt 1 msk kakao
Smörkräm
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk Dr.Oetker vaniljsocker
  • 1 äggula
  1. Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn.

  2. Blanda florsocker och mandel.

  3. Vispa äggvitorna med en elvisp.

  4. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 minuter.

  5. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet. Skall du istället för kakao använda dig av hushållsfärg blandas denna i sist.

  6. Spritsa eller klicka ut ca 40 kakor stora som 5-kronor på plåt med bakplåtspapper.

  7. Låt kakorna vila i minst 30 minuter, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.

  8. Sätt ugnen på 125 grader. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakorna kallna.

  9. Lägg smöret i en buke och blanda med florsocker och vaniljsocker.

  10. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.

  11. Vispa ner äggula.

  12. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så at de ser ut som små hamburgare.

  13. Förvara i kylskåp.