Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Nonnokakor

Jättegod, mjukseg chokladkaka som man också blir glad av att titta på!
Varför namnet nonnokaka, kanske du undrar?
När min dotter var liten kallade hon godis för nonno, och när hon skulle baka denna kaka döpte hon den till det namnet eftersom det är non stopgodis på den!

hagetsfika.blogg.se

Vote
(3)

Räcker till 24 - 30 st

Räcker till...

24 - 30 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g smör rumsvarmt
  • 2 1/2 - 3 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 - 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • I påse Non stop
  • Sätt ugnen på 175 grader.

    Blanda smör, socker, ägg och vaniljsocker i en bunke.

    Rör ihop till en krämig smet, gärna med elvisp.

    Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan bunke.

    Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, och se till att allt blir ordentligt blandat.

    Klicka ut med skedar eller ta med fingrarna 1 1/2 msk smet och lägg på bakpappersklädda plåtar.

    Platta till lite försiktigt varje kaka och tryck ner non stop.

    Cirka 9 st kakor/ plåt blir lagom, då de flyter ut lite grann.

    Grädda mitt i ugnen ca 11 - 14 minuter.