Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Nutellafyllda chokladkakor

Recept på spröda, goda chokladkakor med nutellafyllning. Receptet går även att göra utan fyllning eller med annan fyllning efter tycke.

Vote
(2)

Räcker till 24 st

Räcker till...

24 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4,8 dl mjöl
  • 3 tsk Maizena
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 0,5 tsk havssalt att strö över kakorna innan gräddning
  • 1, 1/4 dl strösocker
  • 3/4 dl brunt farinsocker
  • 2 st rumstempererade ägg
  • 225 gram rumstempererat smör
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 dl kakao (byt ut 0,5 dl mot O´boy för mildare smak)
  • 24 st stora skedar kyld eller fryst Nutella
  • 2 dl chokladlinser/knappar
  1. Klicka Nutella på bakplåtspapper, 24 stycken, med en stor tesked eller liten matsked. Säll dem i frysen i ca 1 timme.

  2. Förbered kakdegen. Blanda mjöl, maizena, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan.

  3. Vispa smöret luftigt för ca 2 minuter och sen vispa i sockret i några minuter.

  4. Blanda i ägg och vaniljsocker och kakao till en jämn smet.

  5. Sist blandar du i mjöl och choklad linserna. Blanda bara tills degen har gått ihop.

  6. Fördela degen i 24 runda bollar. Lägg dem på en plått på bakplåtspapper. Tryck in mitten och gör en fördjupning på bollarna.

  7. Placera en Nutella klick i mitten på varje boll och tryck ihop kanterna, stäng in Nutella, och forma till bollar igen.

  8. Toppa med några chokladlinser och lite havssalt. Ställ bollarna kallt, frys in dem i 1 timma.

  9. Sätt ugnen på 175º minst 20 minuter innan kakorna ska gräddas. Innan du ställer plåten i ugnen se till att bollarna inte ligger för nära varandra eftersom dem kommer flyta ut lite under gräddningen.

  10. Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter. Kakorna ska vara knapriga på kanterna men kännas mjuka i mitten. Det är helt ok eftersom dem kommer fortsätta "gräddas" efter att du har flyttat ut dem ur ugnen, under tiden dem svalnar.

  11. Låt kakorna svalna minst 15 minuter innan servering.