Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Pepparkaksbiskvier

Recept på små biskvier med smak av pepparkaka. En god småkaka som är lika god året om.

Vote
(1)

Räcker till ca 25 st

Räcker till...

ca 25 st

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g Dr. Oetker skållad mandel
  • 150 g Dansukker Råsocker Flor
  • 1 msk Dansukker Cane Syrup
  • ca 0,5 krm Dr. Oetker bittermandelarom
  • 1 st äggvita
  • 1 krm kanel
Fyllning:
  • 150 g mörk choklad
  • 0,5 dl Dansukker Mörkt Muscovadosocker
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 50 g smör
Garnering:
  • ca 100 g mörk choklad
  • 1 msk matolja
  • Mal mandeln. Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta samman till en fast smet. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper.

    Grädda mitt i ugnen i 150° i cirka 15 minuter. Ta kakorna från plåten och låt svalna på galler.

    Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält över vattenbad. Tillsätt socker och pepparkakskryddan. Tillsätt smöret. Låt svalna. Vispa kraftigt med elvisp. Bred fyllningen på bottnarna. Ställ kakorna i frysen i 15 minuter.

    Bryt chokladen till garneringen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa i fyllningen på kakorna i chokladen.